Windows 10 S Mode

Wat is Windows 10 S Mode?

Windows 10 S Mode is een beperkte versie van Windows 10. Je kan in Windows 10 S Mode enkel apps installeren van de Microsoft Store. Je kan in de S mode dus geen programma’s installeren die niet in de Microsoft Store staan. Dit is een serieuze beperking! Gelukkig ben je niet verplicht van in de S mode te blijven. Je kan gratis overschakelen naar een gewone Windows 10. Let wel op. Eenmaal overgeschakeld kan je niet terugkeren naar de S Mode.

Is mijn Windows 10 in S Mode?

Klik in het Windows menu op het tandwiel om instellingen te openen. Klik vervolgens op bijwerken en beveiliging en daarna links op “activering”. Bovenaan zie je of jouw Windows 10 in S mode staat of niet.

Windows 10 S Mode

Wat is het verschil tussen Windows 10 S Mode en Windows 10 S?

Er is een groot verschil tussen Windows 10 S en Windows 10 S mode. Windows 10 S is een aparte versie van Windows 10 terwijl een Windows 10 S mode een gewone Windows 10 is in een speciale beperkte mode.

Oorspronkelijk moest je zelfs betalen om een Windows 10 S computer te upgraden naar Windows 10 Home of Pro. Ondertussen heeft men dit aangepast zodat gebruikers gratis kunnen upgraden.

Kan ik mijn Windows 10 S Mode omschakelen naar Windows 10?

Ja, dat is heel eenvoudig. Let wel op de omschakeling is definitief je kan daar niet meer terugschakelen naar Windows 10 S Mode. Omschakelen doe je als volgt.

  • Open de Microsoft Store (zie bovenstaande afbeelding)
  • In de Microsoft Store zoek je naar Overschakelen vanuit S-modus
  • uitvoeren en klaar

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie