Windows 10 tips en trucs

Het geavanceerde instellingen menu van Windows 10

Druk je in Windows 10 op de Windows toets + X dan krijg je toegang tot een menu met de meest geavanceerde instellingen. In het menu vind je bijvoorbeeld de logboeken die alle gebeurtenissen in het systeem registreren, apparaat-en computerbeheer en de command prompt. Je kan dit menu ook openen door met de muis rechts te klikken op het Windows logo onderaan links.

Windows 10 geavanceerde instellingen
Klik met de rechterkant van de muis op het Windows logo onderaan links voor de geavanceerde instellingen.

Meerdere bureaubladen gebruiken met Windows 10

Heb je onvoldoende ruimte om je vensters te organiseren? Maak dan een extra bureaublad aan. Dit doe je door te klikken op het taakweergave symbool onderaan links op de taakbalk. Je kan altijd schakelen tussen deze bureaubladen door op het icoontje te klikken. Je kan natuurlijk ook vensters verplaatsen van het ene bureaublad naar het andere. Klik dan op het icoontje en vervolgens met de rechterkant van de muis op een venster om het te verplaatsen.

Windows 10 extra bureaublad
Onvoldoende plaats? Maak gewoon een extra bureaublad aan!

Schermopnames maken met Windows 10

Met Windows 10 kan je het scherm opnemen. Je kan zowel video’s als foto’s opnemen. Fanatieke gamers vinden dit natuurlijk prachtig. Ze kunnen nu tijdens het spelen de beste momenten opnemen en daarna delen met andere. Voor het opnemen druk je op de Windows toets + G. Daarna kan je kiezen of je een foto of een videoopname wenst te maken. De opnames worden opgeslagen in de Xbox app. Let wel op! De hardware in je PC moet geschikt zijn voor het opnemen van video’s anders werkt het niet. Meer informatie betreffende de hardware vind je hier:
http://windows.microsoft.com/nl-be/windows-10/what-hardware-do-i-need-to-record-xbox-game-clips-on-my-pc

gamebalk opnames Windows 10
Met Windows 10 kan je een video opname maken van je scherm.

Windows 10 GodMode

Met GodMode maak je een map aan met echt alle mogelijke instellingen. Om dit mogelijk te maken maak je een nieuw map aan met de naam
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Je zal merken dat het uitzicht van de folder onmiddellijk verandert als je de naam gewijzigd hebt. Open nu de map en je krijgt toegang tot alle instellingen.

GodMode map
In de GodMode map vind je werkelijk ALLE instellingen.

Meer vrije ruimte op je SSD na update naar Windows 10

Voor diegene die Windows ge-updatet hebben naar Windows 10 en werken met een SSD een belangrijke tip! Als je Windows 10 voldoende getest hebt en ervoor gekozen hebt om niet terug te keren naar de oude installatie dan je kan je aanzienlijk veel ruimte winnen op je SSD door de oude Windows installatie te verwijderen. Dit doe je als volgt.

  • Klik met de rechterkant van de muis op je SSD en kies eigenschappen
  • Klik daarna onder het tabblad algemeen op schijfopruiming
  • Klik vervolgens op systeembestanden opschonen
  • Vink vorige Windows installatie(s) aan en klik op ok
vorige Windows installatie verwijderen
Heb je een SSD en weinig vrije ruimte? Als je zeker bent dat je niet teruggaat naar je vorige Windows installatie kan je de bestanden verwijderen.

De installatie van updates plannen met Windows 10

Je zal het waarschijnlijk al meegemaakt hebben. Je bent actief aan het werken op je PC en plotseling herstart je PC voor het installeren van updates. Of je zet ’s morgens je PC aan en die blijkt het nodig te vinden van enkele uren lang updates te gaan installeren… In Windows 10 kan je dit nu voorkomen. Je kan het installeren van de updates nu plannen. Dit doe je als volgt. Open het Windows menu via de startknop en kies instellingen. Klik vervolgens op “bijwerken en beveiliging”. Klik vervolgens aan de linkerkant op “Windows Update” en daarna op “geavanceerde opties”. Kies tenslotte bovenaan “Melding om opnieuw opstarten te plannen”.

Windows 10 updates plannen
Ben je het beu dat Windows op de meest ongewenste momenten begint te updaten? In Windows 10 kan je de updates plannen.
Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie