Windows 10 update problemen en oplossingen

Windows 10 update heeft een slechte reputatie vanwege de vele problemen die er mee gepaard gaan. We bespreken de belangrijkste problemen en geven ook mogelijke oplossingen.

Probleem 1: Windows 10 updates installeren lukt niet

Kan het nog irritanter? Na uren bezig te zijn met updaten komt er een foutmelding dat het niet lukt om de updates te installeren! Vaak is onvoldoende schijfruimte de oorzaak. Controleer dit dus eerst. Gebruik daarna de Windows 10 probleemoplosser voor updates. Je vindt deze terug in het configuratiescherm van Windows.

Als de Windows 10 probleemoplosser het niet kan oplossen moet je het probleem volledig anders aanpakken. Geef je PC eerst een grondig onderhoud. Verwijder alle software die je niet gebruikt. Controleer op virussen en spyware. Laat Windows 10 de opslagruimte eens goed controleren. Na het groot onderhoud probeer je dan opnieuw te updaten.

Probleem 2: Windows 10 probeert steeds opnieuw een update te installeren

In een uitzonderlijk geval kan het voorkomen dat een specifieke update niet compatibel is met jouw PC. Vaak is dit een stuurprogramma update. Als de update na verschillende pogingen nog steeds niet installeert overweeg je best van deze enkele update voorlopig niet te installeren. Microsoft heeft een tooltje waarmee je kan kiezen welke updates je wenst te verbergen. Na wat zoeken vond ik het tooltje op de volgende website

https://www.majorgeeks.com/files/details/wushowhide.html

Windows 10 updates verbergen
Windows 10 updates verbergen

Probleem 3: Windows 10 update ontregelt mijn systeem

Een probleem dat wel vaker opduikt. Na de installatie van updates is het bureaublad niet meer zoals het was ingesteld. Snelkoppelingen staan niet meer op hun plaats. Het startmenu is veranderd en zo verder…. Helaas is hier niet echt een oplossing voor behalve dan geen updates te installeren en dat raden we niet aan.

Probleem 4: Windows blijft gewoon updaten

Op een een trage oudere computer kan het updaten enorm veel tijd in beslag nemen. We spreken hier over uren tot een volledig dag! Helaas hebben veel mensen geen geduld en gaan ze het updaten onderbreken. Door de computer verkeerd af te sluiten tijdens het updaten maak je het probleem alleen maar groter. Onderbreek het updaten dus nooit!

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie