Windows 10 updates uitschakelen

De meeste Windows gebruikers vinden het updaten van Windows irritant. Ze zouden het updaten eigenlijk liever uitschakelen. Nochtans zijn de updates belangrijk om verschillende redenen. Met de updates worden problemen immers opgelost of voorkomen. Soms zorgen de updates ook voor betere prestaties en compatibiliteit met bestaande software. Wens je toch het updaten van Windows 10 uit te schakelen dan kan je dit op de volgende manier.

Stap 1: de Windows update service uitschakelen

In Windows 8.1 en vorige versies van Windows konden we het updaten gewoon uitschakelen via het icoontje Windows update in het configuratiescherm. In Windows 10 is dat echter niet meer mogelijk. Wil je toch het updaten uitschakelen dan kan je dit alsnog door de update service uit te schakelen. Doe dit als volgt:

  • ga naar het configuratiescherm van Windows
  • open systeembeheer
  • dubbelklik op services
  • klik met de rechterkant op Windows update service en kies eigenschappen
  • stop de service en verander opstarttype naar uitgeschakeld
Windows 10 updates uitschakelen
Wil je niet dat Windows 10 nog updates installeert dan kan je dit uitschakelen door de Windows update service ui te schakelen.

Stap 2: een virusscanner installeren

Als je de Windows update service uitschakelt kan je niet langer gebruik maken van Windows Defender om je systeem te bewaken en te beschermen. Met de Windows update service uitgeschakeld kan deze immers zichzelf niet meer updaten. Installeer dus een andere virusscanner. Had je reeds een andere virusscanner geïnstalleerd dan kan je die natuurlijk blijven gebruiken. Het uitschakelen van de Windows update service heeft geen invloed op het updaten van andere virusscanners.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “Windows 10 updates uitschakelen”

  1. Dank jullie voor de info. Doch bemerking uitschakelen win update via service wordt bij uitschakelen /inschakelen pc opnieuw op automatisch gezet? Werkt dus niet continu. Mdvg Jan

    Beantwoorden

Plaats een reactie