Windows 10 upgrade weigeren en stoppen met GWX control panel

Windows 10 mag dan wel een hele verbetering zijn in vergelijking met de vorige versies van Windows maar dat wil nog niet zeggen dat men MOET upgraden naar Windows 10. Als je tevreden bent met je huidige versie van Windows mag en kan je deze versie gewoon verder blijven gebruiken.
Veel Windows gebruikers klagen echter dat er ongevraagd een upgrade naar Windows 10 werd uitgevoerd. Ongevraagd is in dit geval echter wat sterk uitgedrukt. Meestal kregen ze voordien een venster waarin de upgrade werd aangeboden. Als ze in dat venster niet aanvinkten dat ze de upgrade niet moesten hebben gaven ze eigenlijk de toestemming van de upgrade uit te voeren. Eigenlijk werden ze beetgenomen……

Let op als er een venster verschijnt waarin de upgrade naar Windows 10 wordt aangeboden. Lees aandachtig wat er aangeboden wordt en bekijk aandachtig alle opties. Sluit nooit dit venster zonder het aandachtig te bekijken. Doet u dat toch dan geeft u mogelijk de toestemming te upgraden naar Windows 10.

Alvorens de upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd verschijnt er nog een tweede venster waarin wordt aangegeven wanneer de upgrade naar Windows 10 zal worden uitgevoerd. U kan in dit venster de upgrade uitstellen door op “ik heb meer tijd nodig te klikken” maar u kan de upgrade meestal maar enkele uren uitstellen.

de upgrade naar Windows 10 is bijna beschikbaar
De upgrade naar Windows 10 wordt uitgevoerd binnen 12 minuten en 30 seconden. Als u de upgrade niet wenst moet u onmiddellijk ingrijpen!

Met GWX control panel kan je de upgrade alsnog voorkomen. GWX control panel kan er ook voor zorgen dat u niet meer lastig gevallen wordt met allerlei meldingen en vensters waarin de upgrade naar Windows 10 wordt aangeboden. GWX control panel kan u hier downloaden

http://ultimateoutsider.com/downloads/

U moet het programma niet installeren. Je kan het programma best eenmalig gebruiken. Klik daarvoor op “download stand-alone”. Nadat u het programma heeft uitgevoerd verschijnt het volgende venster:

GWX control panel
Met GWX control panel kan je de upgrade naar Windows 10 voorkomen en stoppen.

De volgende opties zijn voorzien:
1. Klik hier op om te vermijden dat er onderaan rechts een icoontje verschijnt voor de upgrade naar Windows 10.
2. Klik hier op om de Windows 10 download mappen te wissen.
3. Klik hier als je de Windows update instellingen wenst te wijzigen.
4. Klik hier om een aantal minder belangrijke Windows 10 instellingen toe te laten of niet.
5. Klik hier om de upgrade naar Windows 10 te voorkomen
6. Klik hier om de Windows update cache leeg te maken.

Hieronder zie je het resultaat als u alles correct heeft uitgevoerd:

GWX control panel resultaat
Geen gevaar meer. We worden niet meer lastig gevallen. en de upgrade wordt niet uitgevoerd.

Ter informatie de gratis upgrade actie loopt nog tot 29 juli 2016. Daarna kan u niet meer gratis upgraden naar Windows 10.  U kan natuurlijk ook beslissen van te upgraden naar Windows 10 en vervolgens de upgrade ongedaan te maken. Op deze manier kan u achteraf nog steeds Windows 10 installeren zonder dat u deze moet aankopen. Controleer wel dat de Windows 10 geactiveerd is na de upgrade. Het is pas nadat de Windows 10 geactiveerd is dat het bij Microsoft geregistreerd wordt dat uw toestel recht heeft op een gratis versie van Windows 10.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie