Windows 11 installeren of niet?

De vraag die iedereen momenteel stelt. Moet ik Windows 11 installeren of niet? Je leest de gekste zaken op internet…. vandaar dit artikel. We reageren op een aantal zaken die we lezen op andere websites.

1. Windows 11 is sneller dan Windows 10….

Als je de snelheid van je huidige Windows 10 met alle software die je gedurende de afgelopen jaren geprobeerd of geïnstalleerd hebt vergelijkt met een propere installatie van Windows 11. Ja natuurlijk is Windows 11 dan sneller! Maar een propere geïnstalleerde Windows 10 zou ook sneller zijn.

De systeemvereisten voor Windows 11 zijn niet mals. Dus diegene die Windows 11 reeds geïnstalleerd hebben vergelijken een zeer performant systeem met een alle daagse computer die de meeste mensen gebruiken. Natuurlijk is een Windows 11 op zo een performant systeem sneller…

Begrijp on niet verkeerd. Windows 11 is wel degelijk sneller dan Windows 10 maar enkel op een krachtig systeem….

Windows_11_logo
Windows_11_logo

2. Windows 11 is gebruiksvriendelijker

Dat mag dan wel zo zijn maar een nieuwe gebruikersinterface is nooit handig in the begin. Waar staat dat? Hoe doe ik dit? Waar is dat menu dat ik voordien gebruikte. De typische problemen wanneer je overschakelt naar een nieuwe interface. En waarom? Vooral voor de oudere generatie is dit zeker een groot minpunt. Het eerste wat die vragen is of dat je zo een Windows 11 niet kan instellen zo dat die er uitziet zoals een Windows 10.

3. Windows 11 is veiliger?

Wacht, dat is wel een statement waar ik vragen bij stel? Een nieuw besturingssysteem heeft vaak ook bugs en fouten die achteraf ontdekt worden. Ernstige problemen in Windows 10 zijn ondertussen allang gevonden.

4. Windows 10 wordt niet meer ondersteund.

Fout. Windows 10 wordt nog tot ondersteund tot oktober 2025. Dus nog tijd genoeg om te wachten en de kat uit de boom te kijken…

5. Mijn computer ondersteunt geen Windows 11

Vergeet niet dat de ondersteuning van Windows 10 nog een tijd doorloopt. Misschien komt er nog een of andere update die er voor zorgt dat jouw computer Windows 10 wel kan draaien. Of wordt er een workarround gevonden door een of andere “genius”.

Windows 10 mag dan wel “beter” zijn maar voorlopig zijn veel gebruikers nog niet overtuigd. Een echte computer freak wacht natuurlijk niet en terecht. Maar voor de alledaags gebruiker is nog een beetje wachten waarschijnlijk de beste keuze.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie