Windows 11 installeren zonder internet

Soms kan het voorkomen dat je bij de installatie van Windows 11 geen internetverbinding hebt, terwijl Windows 11 tijdens de installatie om een verbinding vraagt. Opvallend genoeg is er geen knop om dit over te slaan. Gelukkig hebben we een oplossing voor jou.

Merk op, je kan achteraf nog steeds een internetverbinding maken en wanneer je dat doet zal Windows de icoontjes die mogelijk na het opstarten nog niet getoond worden gewoon downloaden.

Windows 11 installeren zonder internet doe je als volgt:

 • Wanneer Windows 11 tijdens de installatie vraagt om verbinding te maken, druk je op Shift + F10.
 • In het Command Prompt-scherm dat verschijnt, typ je het volgende commando: OOBE\BYPASSNRO, zoals te zien is op de onderstaande afbeelding.
 • Windows 11 start opnieuw op en wanneer Windows 11 je vraagt om verbinding te maken, zie je de optie “Ik heb geen internet”. Je kunt hier gewoon op klikken, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.
Windows 11 installeren zonder internet
 • Vervolgens verschijnt er nog een scherm dat opnieuw vraagt om verbinding te maken. Je kunt gewoon klikken op “Doorgaan met beperkte installatie”. Let op, zoals eerder vermeld, kun je achteraf nog steeds verbinding maken; er zijn geen beperkingen.”

Het installeren van Windows 11 zonder internet heeft aanzienlijke voordelen. In deze situatie maakt Windows 11 automatisch een lokaal account aan, wat enkele belangrijke voordelen met zich meebrengt. Een lokaal account is niet gekoppeld aan diverse online diensten, wat de privacy ten goede komt. Bovendien ben je niet afhankelijk van een actieve internetverbinding. Als je ervoor kiest om een wachtwoord te gebruiken, is het herstellen van dat wachtwoord eenvoudiger mocht je het ooit vergeten.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van enkel een lokaal account. Je kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van OneDrive en de Microsoft Store.

Het goede nieuws is dat je op elk gewenst moment kunt besluiten om alsnog een Microsoft-account toe te voegen. Dit is een eenvoudige procedure en veel gemakkelijker dan de omgekeerde overstap.

2 gedachten over “Windows 11 installeren zonder internet”

 1. Het is gelukt om verder te gaan met de installatieprocedure zodat ik nu over een lokaal account beschik. Maar heb nog geen internet omdat ik geen netwerkdrivers heb. Ga proberen deze op te sporen en te installeren

  Beantwoorden
  • Een USB-stick voor wifi wordt meestal automatisch geïnstalleerd door Windows. Die zijn vaak spotgoedkoop en als je wifi hebt kan je Windows zelf laten zoeken naar drivers. De wifi USB-stick kan achteraf altijd nog handig zijn.

   Beantwoorden

Plaats een reactie