Windows 8 Acer tablet start niet

Er zijn verschillende redenen waarom een Windows 8 tablet mogelijk niet meer opstart maar lees aandachtig eerst volgende tekst. Mogelijk heb je een gelijkaardig probleem dat eigenlijk zeer eenvoudig kan opgelost worden. We hebben het in deze tekst over een Windows 8 Acer tablet die vlak na het opstarten op een volledig zwart scherm blijft staan. Het maakt niet uit hoelang we wachten het scherm blijft gewoon zwart.

Windows 8 Acer tablet start niet
Het logo van Acer verschijnt daarna wordt het scherm zwart en blijft zwart.

Een Windows 8 tablet kan net zoals een desktop problemen hebben met de snel opstart functie. De snel opstart functie van Windows 8 slaat bij het opsluiten van Windows 8 een hoeveelheid gegevens op die bij de volgende start gebruikt kunnen worden om Windows 8 snel te laten starten. Als er een fout optreedt bij het opslagen van deze gegevens m.a.w. als de gegevens die opgeslagen zijn fouten bevatten heeft dit als direct gevolg dat Windows 8 niet meer opstart.

Bij een Windows 8 tablet kan dit probleem optreden wanneer de tablet tijdens het afsluiten zonder stroom komt te zitten omdat de batterij het af laat weten. De tablet valt als het ware uit tijdens het opslagen van de snel opstart gegevens. Pas dus op als je met je tablet werkt totdat de batterij bijna leeg is. Als de batterij onvoldoende lading heeft om de tablet keurig te kunnen afsluiten kan het zijn dat de tablet daarna niet meer opstart.

Gelukkig is het gemakkelijk op te lossen. Pak dit aan als volgt. Sluit de lader aan op de tablet. Start de tablet met de lader aangesloten. Het logo van de tablet verschijnt en een beetje daarna wordt het scherm zwart. Wacht nu nog een paar minuten. Hou nu de aanknop van de tablet ingedrukt totdat de tablet uitvalt. De meeste tablets hebben een indicatielampje dat aangeeft of de tablet aan staat. Wacht dus totdat dit lampje uit gaat. Is er geen lampje hou dan de aanknop minstens 15 sec ingedrukt.

Windows 8 Acer tablet aanknop
Je moet het maar weten. Laat het scherm voldoende lang zwart staan en hou vervolgens de aanknop voldoende lang ingedrukt.

Als je een gelijkaardig probleem hebt zal de tablet bij de volgende start opnieuw keurig opstarten. Dit komt omdat we Windows 8 door het ingedrukt houden van de aanknop verkeerd afgesloten hebben en Windows 8 na verkeerd afgesloten te zijn de snelstart functie niet gebruikt bij de volgende start.

5 gedachten over “Windows 8 Acer tablet start niet”

  1. Geen effect. Acer iconia start snel op maar code kan niet met toetsenbord worden ingevoerd dit na afgebroken update. Eerder recent terug naar fabrieksinstellingen vanwege nieuwe gebruiker.

  2. Meerts Margareta

    Oeps, kei tof. Hij start terug op. Er was wel iets mis gegaan met het afsluiten de laatste keer. Regelmatig doe ik aan opladen en opkuisen. Was al dagen verdrietig omwille van de foto’s. Nu snel album op stick plaatsen.

  3. Hey hier ongeveer hetzelfde probleem, ik zie wel het rode lichtje branden, maar een zwart scherm. Als ik lang genoeg duw gaat het rode lichtje uit en dan weer aan.. maar helaas nog steeds een zwart scherm. Hoe zet je hem terug naar de fabrieksinstelling als je enkel een ‘zwart’ scherm ziet?

    1. Hallo, welke tablet heeft u? Het enige wat u nog kan proberen is een harde reset. Let wel op, bij een harde reset wordt alles gewist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *