Windows 8 installatie mislukt : foutcode 0xc0000001

De installatie van Windows 8 loopt meestal vlot. Toch zijn er soms problemen. In dit specifiek geval loopt de installatie vast op de foutmelding 0xc0000001. Gelukkig vonden we de boosdoener.

Windows 8 foutcode 0xc0000001
In de laatste fase van de installatie van Windows 8 verschijnt de foutcode 0xc0000001.

Details:

AMD A4-3300 Dual Core
4GB Ram
ASUS F1A55M LX PLUS
SAMSUNG DVD-writer
WD 1TB Green
Eminent card reader
Geen aparte videokaart
Windows 8 64-bit NL

De installatie van Windows 8 gaat goed tot op het moment dat de PC voor de laatste keer gaat herstarten. Er verschijnt een foutmelding die zegt dat het besturingssysteem niet correct kon worden uitgeschakeld. Er wordt ook voorgesteld om de PC te herstellen met de herstelopties van Windows 8. De foutcode voor dit probleem is 0xc0000001.

Een nieuwe installatie van Windows 8 herstellen is natuurlijk onzin. Er zijn eigenlijk maar 2 mogelijkheden. Namelijk ofwel is er een hardware onderdeel dat niet correct werkt ofwel staat de hardware verkeerd ingesteld. Met verkeerd ingesteld bedoelen we dan instellingen die niet compatibel zijn met Windows 8.

In dergelijk geval test je best eerst de gemakkelijk te testen onderdelen in de PC. Een ram test en een harde schijf test bevestigen dat er meer aan de hand moet zijn. Zelfs met de standaard BIOS instellingen lukt de installatie van Windows 8 niet. Er moet echter een oplossing gevonden worden. In dergelijk geval ontkoppel je best alle onderdelen die je in principe niet nodig hebt. In dit specifiek geval ontkoppelen we de card reader want die is totaal niet nodig om Windows 8 te installeren. Tot onze grote verbazing verloopt de installatie van Windows 8 zonder problemen wanneer de card reader niet is aangesloten. Deze card reader wordt wel meer gebruikt in nieuwe PC’s met Windows 8. De card reader in deze PC blijkt defect te zijn.

De card reader afgekoppeld.
De boosdoener voor de foutcode 0xc0000001 blijkt in dit geval de card reader te zijn.

 

2 gedachten over “Windows 8 installatie mislukt : foutcode 0xc0000001”

  1. Ik heb Windows 10 op mijn Medion Akoya. Het blauwe scherm met melding “uw pc moet worden hersteld” foutcode 0xc0000001 licht op. Soms verschijnt de foutcode 0xc00000bd. Met de CD-rom “Application & Support Disc” aanwezig gebeurt er helemaal niets. Met F8 verschijnen 9 opties (OPSTARTINSTELLINGEN) maar met geen van alle gebeurt er iets. Met ESC kan ik naar UEFI-firmware-instellingen, maar daar heb ik geen verstand van. Hoe krijg ik mijn pc weer aan de praat ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie