Je oude Windows eruit laten zien zoals Windows 8

Gebruik je momenteel een PC met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 dan kan je deze transformeren zodat deze eruit ziet zoals Windows 8. We leggen in een paar stappen uit hoe je dit aanpakt.

Stap 1: Installeer de Rainmeter Desktop Customization Tool.

Ga naar de Website van het programma en download het programma. Wij gebruikten versie 3.0 Beta (r1900).

http://rainmeter.net

Nadat je het programma gedownload hebt mag je het installeren. De installatie op zich is vrij eenvoudig. Ga voor de aanbevolen standaardinstallatie. Als de installatie mislukt moet je eerst mogelijk nog een extra pakket installeren. De foutmelding geeft in dat geval ook aan welk pakket dit juist is. Als je Windows 32-bit is installeer je het correcte 32-bit pakket. In het andere geval ga je natuurlijk voor het correcte 64-bit pakket. De pakketten vind je op de volgende locatie. Installeer deze pakketten enkel wanneer je gevraagd wordt om deze te installeren!

http://rainmeter.net/redist/

Rainmeter installatie.
Eerste stap om je Windows eruit te laten zien zoals Windows 8: installeer Rainmeter.

Rainmeter is een programma voor het maken van skins. Met dit programma kan je het uiterlijk van Windows aanpassen. Je kan dus je Windows laten lijken op Windows 8. Er zijn verschillende stappen nodig om je Windows te laten lijken op Windows 8. Gelukkig bestaat er reeds een kant en klare Windows 8 skin.

Stap 2: Download de Windows 8 skin

Op de volgende website kan je de skin downloaden:

http://omnimo.info/

Nadat je de Omnimo gedownload hebt moet je het uitpakken. Als je Windows XP gebruikt moet je mogelijk nog een freeware programma zoeken voor het uitpakken van zip bestanden. Windows Vista en Windows 7 kunnen het zip bestand zelf uitpakken. Nadat het zip bestand uitgepakt is mag je dubbel klikken op het “setup” bestand. Omnimo wordt geïnstalleerd  Na de installatie worden er een paar vragen gesteld:

– Vink aan dat je graden wil gebruiken.

–  Selecteer dat je geen desktop icoontje wenst te gebruiken.

Klik op volgende en selecteer de Windows 8 skin. Deze staat in het midden. Klik op volgende en kies Nederlands als taal.

Als de installatie voltooid is heb je de Windows 8 look. Je hebt nog wel de balk onderaan maar die kan je gemakkelijk verbergen door met de rechterkant van de muis erop te klikken. Daarna kies je eigenschappen en onder het tabblad taakbalk kan je vervolgens aanvinken dat de taakbalk zich automatisch moet verbergen.

Een aantal Windows 8 tegels staan na de installatie al klaar. Net zoals bij de echte Windows 8 kan je tegels toevoegen en verwijderen. Dit kan je door op het plus teken te klikken in het midden van het scherm. Hieronder zie je hoe onze PC er na enkele aanpassingen uitzag.

Windows 8 look.
Windows aangepast met skin zodat hij lijkt op Windows 8.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

2 gedachten over “Je oude Windows eruit laten zien zoals Windows 8”

Plaats een reactie