Windows sneller maken met Simple System Tweaker

De meeste programma’s op internet die beweren dat ze je computer sneller maken zijn echte rommel. Ze hebben nauwelijks effect en proberen je dan nog te overtuigen om ervoor te betalen! Sommige van deze programma’s zijn gewoon malware!

Gelukkig zijn er ook programma’s die wel nuttig zijn. Simple System Tweaker is een gratis programma dat ervoor zorgt dat je Windows lekker snel reageert. Windows wordt bij installatie ingesteld volgens een standaard configuratie. Als de snelheid van Windows voor jouw het belangrijkste is is dit echter niet de meest optimale configuratie. Simple System Tweaker past voor jouw de configuratie aan.

Simple System Tweaker kan je gratis downloaden. Het programma wordt enkel aangeboden in het Engels. Gelukkig is het programma heel eenvoudig in gebruik. Als je het programma opent na installatie staat het eigenlijk al goed ingesteld. Alvorens je het programma je Windows laten aanpassen neem je eerst een backup van het register. Klik dus onder het tabblad “Welcome” op de knop “Backup”. Dit zorgt ervoor dat je de wijzigingen van het programma ongedaan kan maken indien je niet tevreden bent. In dat geval kom je naar hetzelfde tabblad en klik je op “Restore”.

Windows sneller maken met Simple System Tweaker
Met Simple System Tweaker kan je Windows sneller maken.

De verschillende instellingen die het programma gaat aanpassen als je op “Apply Tweaks” worden opgesomd onder de verschillende tabbladen. Elke aanpassing op zicht heeft niet zoveel effect maar als je ze allemaal samen uitvoert natuurlijk wel. De aanpassingen die het programma voorstelt zijn tegelijkertijd ook de meest aangeraden instellingen. Als je kennis van Windows beperkt is wijzig je deze instellingen best niet voor het beste resultaat.

We hebben Simple System Tweaker al een aantal keren gebruikt. Vooral op de wat oudere PC met weinig ram geheugen vinden we het programma een echte aanrader. Je kan Simple System Tweaker downloaden op de volgende locatie.

http://www.tweaking.com/content/page/simple_system_tweaker.html

Gebruik bij voorkeur de knop “Direct download”.

 

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie