Windows To Go

Windows To Go was een functie exclusief beschikbaar in Windows 10 Enterprise en Windows 10 Education. Het stelde gebruikers in staat een draagbare Windows werkomgeving te creëren die kon worden opgestart vanaf een externe USB-stick op verschillende pc’s.

Met Windows To Go konden gebruikers hun Windows meenemen en gebruiken op om het even welke PC ongeacht het besturingssysteem dat op de host PC stond. Het idee was dat werknemers zouden kunnen werken op om het even welke PC en overal dezelfde software en instellingen zouden hebben.

Windows To Go illustratie
Windows To Go illustratie

Helaas is Windows To Go niet langer een ondersteunde functie in Windows 10, vanaf versie 2004 en later. Microsoft heeft besloten om deze functie stop te zetten en het niet langer te ondersteunen in latere besturingssystemen. Het wordt niet aanbevolen om Windows To Go te gebruiken, aangezien het niet meer geüpdatet wordt. Bovendien vereist het specifieke USB-hardware die niet meer wordt ondersteund door veel fabrikanten.

Gebruikers van Windows To Go worden aangeraden om andere oplossingen te zoeken. Zo een alternatief kan bijvoorbeeld werken in de Cloud zijn. Populaire cloud diensten zijn bijvoorbeeld Microsoft 365 en Google Workspace. Gebruikers van deze cloud diensten kunnen documenten opslaan, bewerken zonder deze lokaal op te slaan. Dit heeft dan zelfs nog eens het voordeel dat belangrijke bestanden altijd veilig opgeslagen, zeker in vergelijking met een USB-stick.

Conclusie, hoewel Windows To Go ooit een handige functie was voor mobiele gebruikers, is het nu verouderd en niet langer ondersteund. Gebruikers wordt aangeraden om over te stappen naar andere oplossingen.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie